Samtaleterapi

“At sætte ord på tanker og følelser gør, at de ikke fylder indeni”

Forståelse og omsorg

Terapi handler om at have et trygt og neutralt sted at gå hen med svære tanker, oplevelser og følelser. Når du kommer til mig og deler, hvad der ligger dig på sinde, møder jeg dig med forståelse og omsorg. Sammen snakker vi om, hvilke problemstillinger du går med, og hvordan de påvirker dit liv. Vi undersøger, hvor de kommer fra, og hvordan de kan ændres til noget positivt.

Et sted at læsse af

Terapi handler også om at have en ”ventil” i hverdagen – et sted at læsse af, så der kan blive mere overskud til at passe arbejde, familie og interesser.
I den terapeutiske samtale bruger jeg forskellige redskaber, f.eks. kognitiv terapi eller gestaltterapi til at skabe forståelse for, hvad dine udfordringer handler om og hvor de stammer fra.

At forstå egne handlinger

Mit udgangspunkt er altid hvad der er naturligt og normalt i forhold til det tema, vi snakker om. Aldrig som en dømmende faktor, men som støtte til at forstå, hvorfor du handler, som du gør ud fra den givne situation, du står i. Og for at forstå, at du ikke er ved at blive skør, men at det er situationen og reaktionerne, som er svære. At forstå egne handlinger danner grundlag for at kunne ændre dem.

Terapi handler også om at finde nye muligheder og ideer, og i den forbindelse giver jeg gerne lidt ´hjemmearbejde`som et første skridt til at handle på en ny måde.

Terapi skal ses som en investering i livet, – hvor afkastet er positiv udvikling og øget livskvalitet.

Derfor ser jeg det som min fineste opgave at udvikle dig, så du oplever,
at du har en historie, men at du ikke er din historie.

Herunder finder du eksempler på, hvad vi kan snakke om:

 • Livsmønstre – hvorfor gør jeg, som jeg gør?
 • Forælder-barn relationer
 • Stedfamilieudfordringer
 • Parsamtaler – dine mønstre & mine mønstre
 • Mobning
 • Barndomstemaer – hvem er jeg?
 • Overgreb
 • Valg i livet
 • Skilsmisse
 • Pårørendeproblematikker
 • Barn af alkoholiker
 • Sygdom & Sorg
 • Stress og sygemelding
 • Følger af stress og udmattelse
 • Uro, nervøsitet, frygt
 • Depression
 • Misbrug

Et holistisk syn på terapi

I terapien foreslår jeg jævnligt vitamintilskud og styrkende urter som supplement til den udfordring du kommer med.
Ikke som noget du skal gøre, men kun som en ekstra mulighed. Du bestemmer.
Ved f.eks. uro, tankemylder og udbrændthed findes der specifikke naturmidler, som i løbet af få dage styrker dig.

Indimellem bruger jeg blide tryk og healing på dine fødder mens du sidder og fortæller, f.eks. ved ked af det hed. Det afslapper kroppen og giver hurtigere ro mentalt.
Min tilgang er, at du skal have det bedste resultat hurtigst muligt, og det gøres bedst ved at arbejde hele vejen rundt om dig, i krop, sind og ånd.

Om terapi hos Merete

“Merete er en af de personer, hvor du bare er tryg med det samme…Hun har en troværdighed, der er helt unik.
Min far døde pludseligt da jeg var 7 år. Det var tilbage i en tid, hvor der ikke fandtes sorggrupper og hjælp som i dag. Min mor er ædru alkoholiker, og er i dag en dejlig mor, som jeg har stor glæde af, men det har været en svær tid. Jeg har været ved tre forskellige psykologer, før jeg mødte Merete, og hun har hjulpet mig gennem en hård periode, hvor jeg selv har stiftet familie, fået job og andre ting i forhold til mig selv. I dag er jeg mere i ligevægt med mig selv end nogensinde.
Meretes terapi og hendes hjælp har været håndgribelig og jeg har fået redskaber, som jeg har kunne bruge fremadrettet.
Senest har jeg været igennem healing hos hende, hvor jeg har fået bearbejdet min fars død på en anden måde. Jeg har fundet en fantastisk ro ved Meretes healing.
Selvom jeg nu føler, at jeg er på “den anden side”, elsker jeg fortsat at komme ved Merete, da det hjælper mig til selvudvikling og balance i mit liv. Og kommer der perioder, hvor jeg igen har det svært, er Merete altid klar på at hjælpe mig på rette vej igen”
Janni, leder og mor.

“Da jeg kom til Merete første gang var jeg meget nervøs. Terapi, det ord lød skræmmende, at sidde der og snakke om alle de følelser. Men jeg blev positivt overrasket da Merete både kunne gå ind i det der gør ondt, men samtidig holde en lethed i tingene, så jeg også kom til at grine. Sammen lavede vi et papir med det jeg “træner i” og det er rart at have hængende derhjemme, så jeg husker på det gode, jeg er igang med”
Susanne, lagermedarbejder.

“Hej Merete. Jeg vil bare sige dig TAK for, at rydde op i alle mine mange tanker. Jeg har fået mere ro på og ved, hvad jeg skal gøre, næste gang jeg får for travlt og de går i koks”
Jesper, underviser.

“Hej Merete. Jeg kom til dig med mange negative tanker og var så hård overfor mig selv. Men sammen fandt vi roden, (som du kalder den), og hvorfor jeg gør, som jeg gør. Og nu forstår jeg det bedre. Det er jo svært at være positiv, når der aldrig var nogen som troede på mig i min barndom, for det havde min mor ikke kræfter til med alle mine søskende og alt det hun skulle se til. Min far var der aldrig. Han arbejde hårdt og kom træt hjem og var sur og bitter. Og med alle dem som mobbede mig i skolen…
Nu har jeg lært, at jeg også godt må være her og være den, jeg er. Jeg har fundet ting jeg er god til og ting der gør mig glad. Det gør mig stolt, for jeg tror mere på mig selv og tør mere. Jeg er bare så glad for at kende dig!”
Helen, bogholder.

“Hej Merete. Tak for at du stillede skarpt på vores forhold. Vi er nu mere bevidste om, hvorfor vi handler som vi gør overfor hinanden. Jeg ved nu, hvorfor min kone hidser sig op og hun ved nu, hvorfor jeg går. Det har været en øjenåbner. Og så bare på en enkelt samtale. Du får mine bedste anbefalinger til andre, som vil have service på parforholdet!”
Per, selvstændig.

“Første gang jeg kom i terapi havde jeg tænkt på det rigtigt længe. Jeg vidste godt hvad der var galt, jeg vidste bare ikke hvad, jeg skulle gøre ved det. Jeg synes ikke jeg fik sagt fra overfor min mand. Jeg havde det som om de ikke hørte mig. Og jeg følte mig “lille” og ikke god nok, og blev stille. Og vred. Men jeg kunne ikke få min vrede ud.
Du fik mig til at se, at min følelse stammer fra min barndom, for der så de mig ikke, og jeg var i tvivl om de elskede mig. Sammen med dig har jeg lært at skelne hvad der er mit og hvad der er min mands. For hver gang han siger noget, der gør mig lille, er det ikke altid ham der taler, men min barndom.
Min mand ved nu også hvad det handler om, og hvad han skal gøre for at støtte mig, når jeg bliver “lille”. Det er en ny og rar oplevelse for os begge, men det kræver at jeg tør øve mig.
Jeg er på vej, det er en proces og jeg er ikke færdig. men for hver skridt føler jeg mig stærkere og tror mere på mig selv, og den jeg er”
Anne, leder og mor til voksne børn.