Kunsterapi

At male og skabe giver tankerne pause og viser nye veje, der styrker din livsglæde og alt det der er dig!

 

Om kunstterapi

Kunstterapi – også kaldet Maleterapi handler om at male en følelse, drøm, fornemmelse, smerte m.m. Det handler ikke om at skabet et produkt efter en kunstnerisk standart.  Derfor kræves der ingen specielle kreative færdigheder for at kunne arbejde kunstterapeutisk, og alle kan være med – både voksne, unge og børn.

At bruge pensel og farver i forbindelse med en samtale, giver mulighed for at udtrykke det, som ikke har ord og skaber samtidig fordybelse i den følelse eller det tema, som vi snakker om. Ofte overrasker billederne i maleprocessen ved at vise mere eller andet end den ide, de blev lavet ud fra.

Hvad kunstterapi gør

“I det kunstterapeutiske rum arbejder vi med at opleve, synliggøre og kommunikere det indre liv, gennem et eller flere kreative udtryk, som f.eks. tegning, maleri og ler”

Når du er fordybet i en maleproces ”snyder” hjernen sig selv og lader indre billeder træde frem, som ikke nødvendigvis virker logiske i forhold til billedets udgangspunkt. Det er både sjovt og spændende, for gennem denne proces finder du nye positive ressourcer og ser dine udviklingsmuligheder billedliggjort. Billedet bliver et stærkt redskab der bekræfter dig positivt og støtter din personlige udvikling.

Som supplement til kunstterapien og samtalen bruger jeg:

  • Musik
  • Afspændingsøvelser
  • Fantasirejser

Kunstterapi kan også bruges som startskud til at komme i gang med at male, uanset om du nogensinde har holdt en pensel i hånden, eller ej. Mange mennesker siger ”Jeg kan da ikke male !” og tænker på, at et maleri skal ligne, være bygget op af bestemte maleteknikker og have tidens modefarver.

I kunstterapi vil du opleve, at billederne dukker op naturligt og “helt af sig selv” ud fra den kreative proces der opstår, når jeg guider dig gennem forskellige øvelser. Så hvis lysten til selvindsigt og at lege med farver er en del af dig, -findes dine billeder allerede.

Individuelle forløb og kurser

I det individuelle forløb kommer du med en problematik eller negative tanker-følelser. Gennem terapi finder vi frem til dine mønstre og hvor de stammer fra. Vi undersøger dem gennem små meditative opgaver og gennem forskellige kreative tiltag. Det bliver sjovt og anderledes, og du bliver omsorgsfuldt udfordret ud i at skabe noget konkret.

Til hver gang har du en kreative opgave for, som du laver hjemme. Og til til hver gang giver jeg feedback, som vi sammen dykker ned i, og finder nye veje i til din udvikling.

På mine kurser får du virkelig lov at lege, fordybe dig og blive forkælet. Hele dagen er guided og jeg fører dig ind i en magisk, skabende og kreativ verden, hvor du gennem meditation får små opgaver og lærer nye sider af dig og dit billedesprog at kende.

Kurserne er i små hold, så der er tid og rum til den enkelte, og alt arbejde er individuelt, ligesom jeg hele dagen giver individuel sparring og hjælper med alt fra farver, materialer og til at læse et billede. Derfor er det både muligt på dagen at selvfordybe eller være social – alt er ok hos mig.

Du kan være sikker på, at du vil blive positivt smittet af den sitrende energi som opstår, når hele rummet maler. Og for en stund er alle dagligdagens tanker og trummerum skiftet ud med lethed, leg og den skabende proces. Et fantastisk åndehul og modvægt til en verden fyldt med præstation, krav og alt for meget Burde og Skulle!

Kom med, det er en farverig fest! ♥

Kunstterapi for børn

“Et fantastisk redskab til at få indblik i barnets univers og en naturlig vej for barnet til, at finde nye muligheder i små og store problemer”

Da børn er født kreative, og bruger legen til at forstå og strukturere verden på, giver legen med pensler og farver mulighed for at udtrykke det, som ikke kan forklares med ord. Børn har endnu ikke et fuld udviklet ordforråd til at beskrive detaljeret, hvad der foregår indeni dem, og blander ofte fantasi og virkelighed, for at forklare.

Nogle børn står i svære situationer og ved ikke hvordan og til hvem de kan udtrykke sig. Her er kunstterapi en åbner for at få f.eks. vrede og frustration ud på papir med masser af farver og udtryk.

På den måde bruges billedsproget som “ordbog” og som “hjælper” til fornyet forståelse af, hvad der foregår indeni. Og at se sit eget udtryk i billedet, giver barnet en styrket følelse af JEG og hvad JEG ER og KAN.